יצירות וידאו ומוזיקה
יובל שי-אל, מירב היימן ואילת כרמי: "פיזיס"
לירן יוזבגי ובן הגרי: "עולם מחוק"
טליה אליאב ולירון ברכט: "שער של היווצרות"
חגי קשת-מטרסו ואשכר גלילי: "אספקלריא"
איתן שטיינברג ואתי בן-זקן: "לחש"
רוני רשף ויערה ניראל: "אז מה בעצם צריך לדעת"
מנצח – איתן שטיינברג
זמרת – אתי בן-זקן
חליליות – שריג סלע
צ'לו – אורית מסר-יעקבי
קונטרבס – טל פדר
גיטרה – עודד שוב
כלי הקשה – אמנון יואל
ניהול מוזיקלי – איתן שטיינברג ואתי בן-זקן.
פרויקט "עולם מלא"
זהו פרויקט בינתחומי ייחודי של אנסמבל מוֹדאליוּס, הכולל 6 עבודות וידאו-ארט שנוצרו בהזמנת ובתמיכת האנסמבל, במגוון סגנונות מוזיקליים וחזותיים. כל אחת מהן מתייחסת באופן אחר לכותרת "עולם מלא" ובוחנת סוגיות של טבע ותרבות, של זהות בעולם מודרני, של מוסר ומערכות יחסים, ריפוי ותיקון עולם. המוזיקה בכל עבודות-הווידאו הולחנה עבור אנסמבל מודאליוס. בבכורה זו, לצד 6 העבודות, נשמע גם דברי הסבר קצרים מפי היוצרים וקטעי נגינה בביצוע האנסמבל.
על היצירות והיוצרים
"שער של היווצרות" מאת לירון ברכט (וידאו) וטליה אליאב (מוזיקה).
ביצירה זו, נוף קדמוני מתפרק ומתחדש מתחת למים. עולם חדש מתהווה, ורק בסוף הסרט מתבהרים ממדיו… זהו שיתוף פעולה נוסף של שתי היוצרות, שיצרו יחד גם אופרה קאמרית שבוצעה לאחרונה באיטליה. הבימאית הצעירה לירון ברכט היא בוגרת בי"ס סם שפיגל לקולנוע וטלוויזיה, יצרה סרטים קצרים וביימה קליפים למוזיקאים. המלחינה טליה אליאב הוציאה ארבעה אלבומים כזמרת וכמלחינה, ומסיימת כעת תואר שני בקומפוזיציה בחוג למוזיקה של אוניברסיטת חיפה.
"עולם מחוק" מאת בן הגרי (וידאו) ולירן יוזבגי (מוזיקה).
ביצירה זו מועלות מחשבות על תקשורת ללא מילים והבעה בהיעדרו של מבט, דרך פעולותיה היומיומיות של דמות מחוקת-פנים. עבודותיו של אמן הווידאו בן הגרי הוצגו במוזיאונים בישראל, אירופה, ארה"ב והמזרח הרחוק, הוא זכה בפרסים רבים ומלמד באוניברסיטת ייל, ארה"ב. המלחינה לירן יוזבגי היא פסנתרנית, יוצרת וחוקרת מוזיקה אלקטרונית וקולנוע ניסיוני. בעלת שני תארי MA מאוניברסיטת חיפה: בקומפוזיציה ובתולדות האמנות, וכיום דוקטורנטית למוזיקה וקולנוע באוניברסיטת Keeleבאנגליה. זהו שיתוף פעולה שני של שני היוצרים.
"אספקלריא" מאת אשכר גלילי (וידאו) וחגי קשת-מטרסו (מוזיקה).
ביצירה זו, יחסים אנושיים משתקפים דרך משחקיו ומאבקיו של זוג אחד, מוקף מראות. זהו שיתוף פעולה נוסף בין שני יוצרים צעירים: הבמאי אשכר גלילי הוא בוגר המחלקה לקולנוע במדרשה האקדמית בית ברל ויצר עד כה מספר סרטים קצרים; המלחין חגי קשת-מטרסו הוא בוגר החוג למוזיקה באוניברסיטת חיפה, אשר עוסק ביצירותיו במוזיקה קלאסית עכשווית, במוזיקה קלה, ובנקודות ההשקה שביניהן.
"אז מה בעצם צריך לדעת" מאת יערה ניראל (וידאו) ורוני רשף (מוזיקה).
יצירה זו מעמתת את הצופים עם המשמעות של צריכת בשר: האם סטייק הוא מעדן ערב לחך, או שאריות של יצור חי? המלחינה רוני רשף היא בעלת תואר דוקטור ממנהטן סקול אוף מיוזיק (ניו יורק), וכיום מרצה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. יצירתה מתמקדת בשילוב של מוסיקה ודרמה, דרך מוסיקה קונצרטית ומוסיקה לתיאטרון וקולנוע. אמנית הווידאו יערה ניראל היא בוגרת המחלקה לתקשורת בבצלאל, יצרה יצירות-וידאו לבמה, בהן שיתפה פעולה עם אמנים חזותיים, רקדנים, מוזיקאים ואנשי תיאטרון.
"לחש" מאת אתי בן-זקן (וידאו) ואיתן שטיינברג (מוזיקה).
ביצירה זו, טקס-ריפוי לעולם מתקיים על גבי מעשה-טלאים מבד, וחפצים קטנים מתפקדים כקמעות. זוג היוצרים איתן שטיינברג ואתי בן-זקן מוּכּרים היטב לקהל הישראלי: המלחין פרופ' איתן שטיינברג הוא זוכה פרס אקו"ם על מפעל חיים (2014), פרס לנדאו לאמנויות (2010), ופרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים (2007, 2018). האמנית אתי בן-זקן פעילה הן כזמרת, והן כיוצרת רב-תחומית בתיאטרון, מוזיקה, אמנות-חזותית וספרות. ספרה השלישי, "תיבת הקולות – מסות של אמנית רב-תחומית" ראה אור לאחרונה.
"פיזיס" מאת מירב היימן ואילת כרמי (וידאו) ויובל שי-אל (מוזיקה).
דרך מסע פואטי של שתי חוקרות, היצירה עוסקת במתח שבין טבע ותרבות, בריאה ויצירה: מה בין פיזיס למימזיס, בין עשיית אמנות לטרנספורמציה? האמניות הבינתחומיות מירב הימן (צילום, מיצב, וידאו) ואילת כרמי (ציור, מיצב) מרבות לשתף פעולה. בין השאר יצרו יחד את "שביל ישראל: התהלוכה" – פרויקט בינתחומי רחב היקף שהוצג בישראל ובחו"ל. הפעם הן חברו למלחין ד"ר יובל שי-אל, הפעיל גם בתחום המוזיקה העכשווית וגם בתחום הג'אז, ואשר יצירותיו הקאמריות והתזמורתיות מבוצעות תדיר ע"י אנסמבלים מובילים.
אנסמבל מוֹדאליוּס
מוֹדאליוּס הוא אנסמבל רב-סגנוני המפגיש 7 סולנים בולטים מתחום המוזיקה הקלאסית. האנסמבל נוסד ומנוהל ע"י אתי בן-זקן ואיתן שטיינברג. בשבע שנות פעילותו הופיע על מיטב הבמות בישראל ועשה לעצמו שם כאנסמבל פורץ דרך. בתכניותיו הייחודיות האנסמבל מפגיש מוזיקה עכשווית ומוזיקה אתנית, יוצר דיאלוג עם אמנים מתחומים שונים, חוקר את המוזיקה העממית של הקהילות בישראל ומבצע יצירות שהולחנו במיוחד עבורו. אלבומי האנסמבל: "שמחה فرحة Joy" (2017), "חירות אחרות אחריות" (2018), ואלבום כפול במלאת 20 שנה לפרויקט הלאדינו של שטיינברג ובן-זקן (2019).