מחזור שירים להרכב קאמרי
מילים – יהושע סובול
מוסיקה – אילה אשרוב
מבצע – אלי גורנשטיין
חליל – עדית שמר
כינור – טלי גולדברג
צ׳לו – הילה אפשטיין
פסנתר – עינת פבריקנט
הקשה – זיו קפלן
אורך היצירה : כ 35 דקות
על היצירה
דמותו של דוד היתה בתרבות העברית לאבטיפוס על-זמני של מלך: ״דוד מלך ישראל חי וקיים״. העם צייר את המלך האהוב עליו בדמות טרובאדור: ״נעים זמירות ישראל״. התנ״ך מייחס לדוד את מיזמורי תהלים, ומצייר את דמותו כמוסיקאי שנגינתו מפיגה דכאון. הדמיון העממי מצייר את דוד בנעוריו כלוחם נועז, ובבגרותו כגבר אהוב נשים וגברים.
ביצירה ״אהבת דוד״ בקשנו להתבונן בעולם בעיני דוד, ולהתבונן בדוד בעיניים בנות הזמן הזה. בניגוד לתפיסות הבוחרות להבליט מחייו העשירים של דוד תכונות של עורמה, כוחנות תאוות-בשרים ואף אכזריות, בחרנו להראות בו את המשורר, המוזיקאי ומחבר המיזמורים, איש אהבות שאינו נאחז בכסא, רומנטיקן שמתגעגע לחירות הנווד במרחבי המידבר, מלך בעל כורחו שמואס בשעמום חיי הארמון, בתיפלות השלטון ובתיעוב המלחמות, ומעביר בחייו את הכתר לבנו שלמה.
לכן בחרנו בצורת השיר המולחן והמושר להתאים את היצירה לדמות גיבורה, ולמצוא שפה מיקצבית, מילולית ומוזיקלית שמבטאת את הימים ההם בזמן הזה.
אילה אשרוב
כותבת שירים, מלחינה וזמרת. עבודותיה נעות בין כתיבת שירים, יצירות רב תחומיות ועד אולם הקונצרטים. את שירותה הצבאי עשתה בלהקת הנח”ל, שירה “אהבה סודית” נכנס לאלבום הלהקה. אחרי שירותה הצבאי עבדה בטלוויזיה, בתאטרון ובקולנוע. הקליטה דואט עם אריק איינשטיין ושירה “לאורך הים” (מילים ולחן) הוקלט על ידי הזמרת עופרה חזה, ונכנס לאלבומה “כל הנשמה”.
סיימה את רימון במסלול כתיבה והלחנה. סיימה בהצטיינות את מכללת ברקלי, שבבוסטון, במסלול קומפוזיציה והלחנה לסרטים (1998 BA) תואר שני באוניברסיטת UNC, במסלול כתיבת מוזיקה לסרטים (2000MFA ).
ב 2014 יזמה את הפרויקט האינטראקטיבי "Music Tells The Story" לקרוב ילדים בשכבות אוכלוסיה נכשלות למוסיקה תוכניתית והרכבים קאמריים, התוכנית נתמכה על ידי קרנות רבות בארה’’ב וכן נעשתה בהצלחה באשדוד ב 2019 בתמיכת תוכנית קרב.
2018 העלתה את המופע האישי “להכות בפסנתר” בתחילת 2020 יצא האלבום בעל אותו שם, שהופק בעזרת הקרן לעידוד היצירה מאקו׳׳ם. משנת 2018 היא מלמדת באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. אילה חייתה בארה׳׳ב משנת 1995, בשנת 2017 שבה לארץ עם משפחתה.
אלי גורנשטיין
אלי גורנשטיין, יליד תל-אביב, מנגן בצ'לו מגיל צעיר. הוא סיים לימודי תואר שני במדעי החינוך באוניברסיטת תל-אביב והשתלם בתיאטרון בניו יורק ובאופרה, בסדנאות האופרה של המכון הישראלי לאמנות הזמרה והאופרה הישראלית.ב 2012 זכה בפרס רוזנבלום לאומנויות הבמה על היותו "אומן בימה מצטיין", בפרס הראשון בפסטיבל תיאטרונטו על הצגת היחיד שלו "איטרוף" על פי נובלה מאת דויד גרוסמן. בשנים האחרונות משחק גורנשטיין בקאמרי. זכה בפרס "מצטיין הקאמרי" על הופעתו במחזמר "המפיקים" ובפרסי התיאטרון על הופעותיו ב "ריצ'ארד השלישי", "מפיסטו", "אניהו" ו"מעשייה מגונה". בין תפקידיו לאורך השנים: טוביה החולב ב"כנר על הגג", א' ד' גורדון ב"אחרון הפועלים", האב ב"שש נפשות מחפשות מחבר", ווירשינין ב"שלוש אחיות" והשופט ב"צייד המכשפות". בשנה האחרונה שיחק גם בתיאטרון הבורג בוינה בהצגה "ציפורים נודדות". כמו כן שיחק בסרטים: "הלהקה", "חמש חמש" , "המסע הארוך", "גט", "בשורות טובות", ובסדרת הטלוויזיה "אימא'לה". הוא ביים ומשתתף באופרת הילדים "איתמר פוגש ארנב" וביים את האופרות: "קנטטת הקפה", "השפחה הגברת" ו"הנזל וגרטל". מזה 20 שנה הוא גם שר סינטרה. באופרה הישראלית הופיע, בין היתר, כדון בזיליו ב"הספר מסביליה". הוא מופיע עם האקורדיוניסט איתן שפירא ב"דואט עם אקורדיון", אלי גורנשטיין גם ידוע בדיבוביו למיטב סרטי וולט דיסני.
עינת פבריקנט
מרבה להופיע בארץ וברחבי העולם כסולנית ומוזיקאית קאמרית. ניגנה רסיטלים וקונצרטים קאמריים באולמות ידועים כקרנגי הול ואברי פישר בניו יורק, מרכז קנדי בוושינגטון, אולם העיר האסורה והאולם הלאומי לאומנויות הבמה בבייג'ין, פסטיבל וורבייר בשווייץ ופסטיבל נורפולק בקונטיקט. חברה להרכבים קאמריים רבים, בהם לרביעית "אמרסון" וויולן הרביעיה לורנס דטון, ולנגני התזמורת הסמפונית של בייג'ין. כיום חברה בטריו "אפסיונטה" ומנהלת אומנותית לסדרה הקאמרית באוניברסיטת קונקורדיה בניו יורק.
הופיעה כסולנית עם תזמורות רבות, ביניהן תזמורת נורוואלק בארה"ב, התזמורת הסמפונית של בייג'ין, הסימפונית ירושלים, הסימפונית חיפה, הקאמרית הישראלית ותזמורת הבמה הישראלית. לימדה באוניברסיטת ניו יורק בברונקסוויל, באוניברסיטת העם בבייג'ין, בביה"ס ע"ש בוכמן- מהטה בתל אביב, בקונסבטוריון גבעתיים ובמכללת לווינסקי. סיימה את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת ייל והשתלמה בביה"ס ג'וליארד בניו יורק. מוריה היו פטר פרנקל, יוסף קליכשטיין, אריה וורדי וליאורה פלג.
עידית שמר
עדית שמר ילידת ירושלים, חלילנית בכלים היסטוריים וחליל מודרני. החלילנית הראשונה של תזמורת הבארוק ירושלים, סולנית ונגנית קאמרית. הקימה את "טריו נגה", טריו בינלאומי ואתו ניגנה עשרות קונצרטים, בארץ ובחו"ל. הקליטה בארץ ובארה"ב (שישה הדואטים של ו.פ. באך, דיסק מיצירות פ. גובר, ועוד). מבצעת יצירות מודרניות שחלקן נכתבו במיוחד עבורה (ע. זהבי, נ. אלוני, ע. אסף, א. אשרוב, ה. קדימה ועוד). פרסמה שני ספרי פרוזה.
טלי גולדברג
בוגרת בית הספר הגבוה למוזיקה בלונדון, גילדהול, שם למדה אצל פרופ' יפרח נאמן. טלי היא ממייסדות 'הרביעייה העכשווית' בשנת 2001. הרביעייה זכתה בפרס הראשון בתחרות בינלאומית למוזיקה עכשווית בפולין, ומופיעה בקביעות בפסטיבלים בעולם ובישראל.
משנת 2011 עד 2015 היתה טלי חברה ברביעיית רובנס ההולנדית. עם הרביעייה הופיעה במיטב הפסטיבלים והסדרות למוסיקה קאמרית באירופה ובארה"ב, הקליטה 2 תקליטורים והיתה פעילה בהוראה וקידום המוסיקה הקאמרית במסגרות שונות.
בשנת 2018 טלי הצטרפה לרביעיית כרמל ועימה היא מופיעה בכל האולמות החשובים בארץ עם הסדרה המוסברת ״מעבר לקשת״. היא שימשה כנגנית מובילה באנסמבל סולני תל אביב , וכיום היא נגנית אורחת בקאמרטה ברן, קאמרטה ז׳נבה וסולני קופנהאגן.
טלי פעילה מאד בתחום המוזיקה העתיקה. היא מנגנת בכינור בארוק בתזמורת הבארוק ירושלים , בארוקדה, אנמסבל פניקס, נגני מוצרט הישראלים ועוד. נוסף לעיסוקה כמבצעת מלמדת כינור ומדריכה הרכבים קאמריים במסגרת המרכז למוסיקה ירושלים במשכנות שאננים, קונסרבטוריון שטריקר ומכללת לוינסקי לחינוך.