דואו לורנצן – שטיינבוק
א.בוסקוביץ: תהילים
חיים אלכסנדר: 6 ריקודים ישראלים
אנדרה היידו : 2 שירים מ"הגניזה"
יאן פריידלין: סוויטה לכינור ולפסנתר 3 פרקים
אבנר דורמן: סונטה לכינור ולפסנתר מס‘ 4, פרק מס‘ 4 ופרק מס‘ 1
בועז בן משה: מתוך "אור" קטע מס‘ 3
כינור – אקרט לורנצן
פסנתר – בתיה שטיינבוק לורנצן
על הקונצרט
הצירוף המיוחד והעשיר של שני סולנים -הכינור והפסנתר – לנגינה משותפת ויצירת שפה חדשה ללא ויתור על עצמיות חסרת פשרות בראי ההיסטוריה הישראלית!
בחרנו 6 מלחינים נפלאים, שונים ומגוונים – שכתבו יצירות מוצלחות וחודרות ללב בסגנונות שונים האחד מהשני, יצירות שנכתבו מאז קום המדינה ועד ימינו, בתקופות שונות בהיסטוריה הישראלית: 1942, 1951, שנות השבעים העליה הרוסית הציונית, 2003, 2015, 2019.
הגיוון משקף גם את גאונות המלחינים וההוויה הישראלית שלהם עוברת כחוט השני ביצירות שלהם, בשפת דימויים ותוכן משותפת לניבים בעברית המגוונת שנשמע.
דואו לורנצן – שטיינבוק
הדואו לכינור ולפסנתר הוקם במערב ברלין ב-1986. הוא פרי חיבור בין שני מוסיקאים, שהגיעו משתי תרבויות ומסורות מוסיקאליות שונות לחלוטין – ישראל ומרכז אירופה. החיבור הזה, התרכובת המוסיקאלית, יחד עם הקשר הבינאישי, הם לב ליבה של החוויה המוסיקאלית בנגינת הדואו.
התפתחותו המרכזית של הדואו נעשתה בגרמניה בין השנים 86- 88, משנת 89 העתיק את מקום מושבו לאיטליה, בה זכה בתחרויות רבות ובפעילות קונצרטים ענפה. מאז שובם לארץ ב 94, הדואו שיתף פעולה עם מרבית המוסיקאים הישראלים בנגינת קונצרטים, הקלטות ופסטיבלים. בשנתיים האחרונות, הדואו מרבה להופיע ולבצע את מיטב הרפרטואר שנכתב להרכב זה.
מורים אשר ליוו והדריכו את הדואו: ברלין- לאון שפירר, גאורגי שבוק, ריינר קוסמאוול. באיטליה- פרנקו רוסי, דריו די רוזה, פייר נרצ'יסו מזי, אומברטו מיכלאנג'לי. בישראל – חיים טאוב.
זכיה בתחרויות בינלאומיות: התחרות ע"ש גואי – בפירנצה. התחרות ע"ש טראפני בסיציליה,
תחרות ההרכב השנתי של הנוער המוסיקאלי בברשיה. פרסים מיוחדים: פרס מבקרי המוסיקה באיטליה לביצועים מיוחדים של הסונטות לכינור ולפסנתר של ק.דיביסי, .ו.בטהובן, י.ברהמס וו.א.מוצרט.
פסטיבלים: פסטיבל רוונה באיטליה, כינוס המוסיקה השנתי בסרדיניה, פסטיבל מוצרט בסלסו מג'ויירה, פסטיבל למוסיקה ישראלית בגרמניה, פסטיבל המוסיקה בגליל העליון-כפר בלום.
בזמן שהותו באירופה- הדואו הרבה להקליט לתחנות הרדיו בגרמניה, שוויץ ואיטליה.
בתיה שטיינבוק לורנצן
נולדה בוורשה ב-1961, ובגיל שנה עלתה לארץ. את לימודי הפסנתר החלה בגיל 5 ואת עיקר חינוכה המוסיקאלי הראשוני, קיבלה אצל זוכת תחרות שופן בוורשה, הגב' אירינה זאריצקאיה. בוגרת האקדמיה בת"א, והחוג לפילוסופיה בת"א , בהדרכתם של מורים כגון יונתן זק, מיכאל בוגוסלבסקי, אלכס וולקוב וולטר אופהויזר.
השתלמה לתעודת אומן בביה"ס הגבוה למוסיקה בברלין, שם הכירה את גיאורגי שבוק, ומאז היתה תלמידתו מס' שנים. מלבד השתתפותה בכיתות אומן ברחבי העולם עם גדולי המורים, שיתפה פעולה והיתה תלמידתו של מאסטרו פרנקו רוסי, מהקוורטטו איטאליאנו, במסגרת מלגת לימודים מיוחדת מטעם משרד החוץ האיטלקי- ישראלי. הרבתה לנגן כסולנית באיטליה, ספרד והולנד עם מנצחים כגון : מריו וונזגו, הוברט סודאנט, ארתורו טמאי ואומברטו מיכאלנג'לי. הרבתה לנגן מוזיקה איטלקית בת זמננו, ואף יצגה את איטליה בפסטיבלי מוסיקה של המאה העשרים ברחבי אירופה, בנגינת יצירות לפסנתר ולצ'מבלו סולו ולתזמורת, של פטארסי, דה לה פיקולה, ושל בריו. הדואו לכינור ולפסנתר, שהקימה עם בעלה, הכנר אקרט לורנצן, זכה בפרסי מבקרי המוסיקה בעיתונות האיטלקית, על ביצוע מיוחד לסונטות לכינור ולפסנתר של: י.ברהמס, ק.דביסי, ול.ו. בטהובן. הדואו זכה בפרסים בתחרויות בינלאומיות כמו "גואי" שבפירנצה, ו"טרפאני" שבסיציליה מרבה להופיע ולהקליט ברחבי אירופה ולשתף פעולה עם קבוצות קאמריות רבות בהולנד, איטליה, גרמניה ושוויץ.גם בארץ הדואו מרבה להקליט לקול המוסיקה, וכמו בקונצרט זה מרבה לשתף פעולה עם טובי המוסיקאים בארץ בהרכבים שונים ומעניינים.
בתיה הקימה ומנהלת בשיתוף עם המנצח והמלחין גיל שוחט את אנסמבל אילסיום, הרכב קאמרי בן 12 נגנים. ההרכב מרבה לנגן בפסטיבל ישראל, פסטיבל עין הוד, פסטיבל קאמרי הים האדום,ומשתף פעולה בשילובים חדשניים עם הזמרים מרינה מקסימיליאן בלומין, קרן פלס ושלומי שבן.
אקהרט לורנצן
אקרט הוא הקונצרטמייסטר של התזמורת הסימפונית הישראלית-תזמורת ראשל"צ מאז 1994 -הוביל את התזמורת להצלחתה מיום הקמתה של האופרה הישראלית. עלה לישראל אחרי קריירה מוצלחת כקונצרטמייסטר בתזמורת הרדיו האיטלקית (rai) שמקום מושבה בטורינו, התזמורת ע"ש ארתורו טוסקאניני בפרמה,(לורין מאזל), תזמורת הנוער הגרמנית(junge deutche philharmony), והתזמורת הקאמרית הישראלית. בין השנים 84-87 היה חבר בתזמורת הפילהרמונית של ברלין, וניגן תחת שרביטו של הרברט פון קריאן בקונצרטים ובהקלטות רבות.
זכה בתחרויות בינלאומיות רבות ביניהן: תחרות פאגניני (ג'נובה),תחרות שפור (פרייבורג). ב1985 הקים את הדואו לכינור ולפסנתר עם רעייתו הפסנתרנית בתיה שטיינבוק-לורנצן. הדואו קצר הצלחה רבה, וזכה בתחרויות בינלאומיות למוסיקה קאמרית, ביניהן : גואי(פירנצה), טרפני(סיציליה).
למד אצל גדולי המורים: ליאון שפירר, ריינר קוסמאוול (קונצרטמייסטרים של התזמורת הפילהרמונית של ברלין) ,שנדור ווג, שנדור זולטי (רביעיית ווג), רוג'ירו ריצי, גאורגי שבוק וגיאורגי סווה.
כסולן שיתף פעולה עם מוסיקאים רבים לדוגמת:לוצ'אנו פאברוטי, אנסמבל שרון של נגני הפילהרמונית של ברלין, שלמה מינץ, יובל ירון, אשר פיש, לאון שפירר,אומברטו מיכלאנג'לי, נועם שריף, דניאל אורן, פרנץ ברוכן, קסנאקיס, לוציאנו בריו, דיויד שטרן, עברי גיטליס.
בשנים האחרונות מרבה לשתף פעולה עם מאסטרו דניאל אורן כסולן וכקונצרטמייסטר ברחבי העולם.