המופע יתקיים ביום רביעי, 22 בדצמבר, בשעה 17:30, בקונסרבטוריון באר שבע, דרך המשחררים 10, באר שבע.
מיכאל שני:
המנצח מיכאל שני הוא דמות מוכרת על בימות הקונצרטים בישראל ומחשובי המנצחים בארץ. הוא שימש כמנהל המוזיקלי של המקהלה הפילהרמונית תל אביב, מקהלת האופרה הישראלית החדשה, הפסטיבלים למוזיקה ווקאלית בתל אביב ובאבו גוש ושל הזמרייה הבינלאומית.
שני ניצח על תזמורות רבות, בהן התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הקאמרית הישראלית, התזמורת הקאמרית הקיבוצית, התזמורת הסימפונית חיפה, הסימפונייטה באר-שבע, סימפונט רעננה, תזמורת בארוקדה, וכן תזמורות בגרמניה, איטליה, צ'כיה, ליטא והונגריה. ב-1986 היה בין מייסדי בית הספר לשירת מקהלה, בו שימש כמנהלו המוזיקלי מיום הקמתו, במשך 27 שנים.
מיכאל שני שימש במשך שנים כראש המחלקה לניצוח מקהלה בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב, לימד ניצוח באקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים ובמדרשה למוזיקה במכללת לוינסקי וכיום מנצח ומרצה באוניברסיטת רייכמן. ב-1987 ייסד את "המקהלה הקאמרית תל-אביב", ומאז הוא מנהלה המוזיקלי.
המקהלה הקאמרית תל אביב:
בחסות בית יד-לבנים בתל אביב
"המקהלה הקאמרית תל אביב" נוסדה על ידי מיכאל שני ב-1987 ומונה כ-35 זמרות וזמרים. במשך שנות פעילותה הופיעה המקהלה עם תזמורות רבות בארץ ובחו"ל, ביניהן התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הפילהרמונית של ברלין, התזמורת הסימפונית ראשון לציון, התזמורת הקאמרית הישראלית ואנסמבל בארוקדה, תחת שרביטם של זובין מהטה, קלאודיו אבאדו, גארי ברתיני ועוד. המקהלה השתתפה בהפקות של האופרה הישראלית החדשה ובהצגות של תיאטרון "הקאמרי", והופיעה בין השאר עם אריאל רמירז, יורגו דאלארס וברברה סטרייסנד. המקהלה מרבה להשתתף בפסטיבלי מוזיקה ומופיעה בקביעות בפסטיבל אבו-גוש. בסיוריה לחו"ל היא הופיעה בצ'כיה, הונגריה, גרמניה, ליטא ובולגריה, וכן בסיור עטור שבחים באיטליה ובוותיקן. המקהלה מרבה לשתף פעולה עם יוצרים ישראלים הכותבים במיוחד למענה. המקהלה נתמכת על ידי משרד התרבות והספורט ועל ידי עיריית תל אביב יפו.
אלכסנדר וולך – פסנתרן:
אלכסנדר וולך הוא בוגר האקדמיה למוזיקה בטשקנט. עם תום לימודיו שימש במשך שש שנים כמלווה וקורפטיטור לזמרי בית האופרה של טשקנט והיה שותף להפקות רבות באופרה עצמה ובסיוריי קונצרטים ברחבי ברה"מ. במקביל שימש כפסנתרן מלווה בכיתת הזמרה של האקדמיה. מאז עלייתו לארץ, בשנת 1990, הוא משמש כפסנתרן של המקהלה הקאמרית ת"א. כיום מלמד בקונסרבטוריון חולון וכמלווה זמרים מהאופרה הישראלית.
בין היצירות שתושמענה:
י. פיכמן, ד. זהבי, מ. ויזנברג: אוֹרְחָה בַּמִדְבָּר
נ. אלתרמן, ד. סמבורסקי, א. לבנון: שִׁיר הָעֵמֶק
נ. שמר, ג. אלדמע: אַחֲרֵי הַשְׁקִיעָה בַּשָׂדֶה
רחל, א. קופלמן: עֲקָרָה (בן לוּ היה לי)
פיוט מתוך ערבית לשבת, י. בראון: אֲדוֹן עוֹלָם
מאיר מינדל: נְבוּאַת מַאיָה
ח. גורי, א. ארגוב, ג. אלדמע: הָרֵעוּת
ע. הרוסי, מ. וילנסקי, ש. כהן: קָצִיר בׇּעֵמֶק
"מצאתי לנכון, לשלב בקונצרט דברי הסבר, סיפורים קטנים ואפילו "גילויים" אודות השירים שנבצע, כמו למשל:
– מה עשה דוד זהבי כשנוכח שמילות השירים לא הולמות את המוסיקה שהלחין?
-מי באמת ירה ומי באמת נפל בין בית אלפא ונהלל?
מה היו תוצאותיו המוזיקליות של ביקורו של בן גוריון בבולגריה?
תהינה הפתעות נוספות אותן תגלו במהלך הקונצרט…"
מיכאל שני